Kinra ry

inssi_kinraOlemme keskittyneet toimimaan Kuopiossa jokaisen kuopiolaisen insinööriopiskelijan tukena ja turvana. Meidän kauttamme saat apua, kun olet menosssa kesätöihin tai siirtymässä kokonaan työelämään, jolloin autamme sinua siirtymään Kuopion Insinööreihin. Seuraamme myös jatkuvasti paikallisella tasolla koulutuksen tasoa ja opiskelijoiden kohtelua. Päätehtävämme on kuitenkin tarjota tietoa työelämän pelisäännöistä, ja varmistaa ettei sinua kohdella väärin tai epäoikeudenmukaisesti. Työelämä on monelle kova ja kylmä paikka, jossa armoa ei aina anneta eikä sääliä tunneta. Meidän kauttamme saat kaltoinkohdeltuna tarvittaessa mm. lakimiespalvelut, joiden avulla varmistat oikeuden toteutumisen. Muiden jäsenetujen lista on kattava ja toivomme, että tutustut siihen tehdessäsi oikeaa päätöstä liittyessäsi meihin!

KINRA ei myöskään unohda hauskanpitoa! Järjestämme säännöllisesti kaupungin vauhdikkaimpia tapahtumia, joista tunnetuimmat ovat Maakuntaexcursiot. Pitkä perinteemme on matkan järjestäminen InsinööriOpiskelijaPäiville (IOP). Olemme mukana myös mm. Tursajaisissa, järjestämässä risteilyjä, pikkujouluja, glögitarjoilua, tarjoamme karkkia informaation joukossa ja julkaisemme neljä kertaa vuodessa ilmestyvää lehteä nimeltä KINRAN Tärinät, jossa on sekä tiukkaa asiaa että myös rennompaa juttua. Jonkinlaisen kuvan menosta saat katsomalla edellisten tapahtumien kuvia galleriasta. Kalenterista näet mitä tapahtumia on tulossa.

KINRA järjestökentässä

Insinööriliitto – IL

KINRA on Insinööriopiskelijaliiton (IOL) alaisuudessa toimiva paikallisyhdistys, jonka tehtävänä on toimia insinööriopiskelijoiden edunvalvojana, tukena ja turvana työelämään siirryttäessä. IOL on Insinööriliiton (IL) suurin jäsenyhdistys noin 20 000 jäsenensä voimin. Insinööriliiton tehtävänä on toimia insinöörien äänitorvena päättäjille. IL istuu vaikuttavana voimana työmarkkinaneuvottelupöydissä ja vaikuttaa näin ollen jokaisen insinöörin palkkaan, työetuihin, sairauskorvauksiin ja lomiin sekä työttömyysturvaan ja oikeusturvaan työpaikalla. Näissä neuvotteluissa määrää se, jolla on jäseniä, ja tässä on yksi tärkeä syy kuulua meihin. Jokaisella jäsenellä on voima vaikuttaa pelkällä olemassaolollaan! IL pyrkii myös vaikuttamaan insinööriyden kuvaan ja ylläpitämään insinööriyttä arvostettuna ja kunnioitettuna ammattina.

Insinööriopiskelijaliitto – IOL

IOL eli insinööriopiskelijaliitto on sinulle opiskelijana se tärkeimmältä tuntuva vaikuttaja. Kannanotoillaan ja edunvalvonnallaan IOL pyrkii pitämään koulutuksen tason korkealla sekä parantamaan sitä entisestään. Tarvittaessa IOL on valmis käyttämään myös järeämpiä keinoja, kuten kevään 2005 valtakunnallinen ulosmarssi osoitti. Se uutisoitiin lehdissä ja televisiossa, ja insinöörikoulutuksen laatu ja aloistuspaikkojen määrä nousivat koko maan puheenaiheeksi. Jälleen kerran joukkovoima osoitti tehokkuutensa! IOL myös järjestää jatkuvasti koulutuksia mm. järjestötoiminnasta, kokoustekniikasta, eiintymistaidosta ja työnhausta. Pääasiassa kurssit ovat tarkoitettu paikallisyhdistysten yhteyshenkilöille (YH).

Miten se toimii?

Toimintaamme pyörittää joka syksy yhdistyksen kokouksessa valittava hallitus. Hallitukseen voi pyrkiä kuka tahansa KINRAn jäsen, ja koska jäsenet muodostavat yhdistyksen kokouksen, he myös tarvittaessa äänestämällä valitsevat hallituksen jäsenet tulevalle toimikaudelle. Hallitus valitaan yhdeksi vuodeksi kerrallaan. Helpoiten toimintaan pääset mukaan alkamalla yhteyshenkilöksi. Yhteyshenkilöksi voit päästä olemalla KINRAn jäsen ja ilmoittamalla YH-vastavallamme halustasi olla vaikuttaja valittajan sijaan. Jäseneksi taas pääset helpoiten täyttämällä kaavakkeen netissä. Yhdistyksen jäsenyys maksaa 30 euroa koko opiskeluajalta (max. 5 vuotta). Tällä hinnalla saat siis matkavakuutusta, lehtiä, lakimiespalveluja, alennuksia matkoista ja tapahtumista, edunvalvontaa, sekä olet oikeutettu toimimaan itse mukana toiminnassamme!

Mitä tässä enää odotellaan?

Nyt on siis korkea aika liittyä omiesi joukkoon, ja olla rakentamassa ja tukemassa parempaa koulutusta ja huomista insinööriydelle. Kerrankin olemalla itsekäs ja hankkimalla itsellesi mahtavia etuja, voit auttaa muita ja tuntea itsesi hyväksi ihmiseksi. Ole aito vaikuttaja ja liity nyt! Liittyä voit nettisivuilla, järjestötiloissa toimistopäivystyksen aikaan tai KINRAn järjestämillä ständeillä sekä verkossa!