Tietoa IOL:stä

inssi_iolInsinööriopiskelijaliitto IOL ry

Vuonna 1955 perustettu Insinööriopiskelijaliitto IOL ry on insinööriopiskelijoiden ja muiden tekniikan alan ammattikorkeakouluopiskelijoiden ammatillinen edunvalvoja. IOL on akavalaisen Insinööriliitto IL ry:n suurin jäsenjärjestö – siihen kuuluu noin 17 000 insinööri- ja muuta tekniikan alan opiskelijaa.

IOL:n toiminnan ytimenä on 23 paikallisyhdistystä, jotka kattavat kaikki suomenkieliset tekniikan koulutusta tarjoavat ammattikorkeakoulut. Toiminnasta vastaavat sadat opiskelija-aktiivit ympäri Suomen. Lisäksi IOL:n toimistossa on seitsemän palkattua henkilöä. IOL on myös vahvasti edustettuna Akavan opiskelijavaltuuskunta AOVAssa, jonka kautta hoidetaan mm. sosiaalipoliittisia ja kansainvälisiä asioita yhdessä muiden korkeakouluopiskelijoiden kanssa.

IOL on alansa vanhin, arvostetuin ja vaikutusvaltaisin ammattiliitto. Sen tehtävänä on auttaa insinööriopiskelijoita ja muita tekniikan alan ammattikorkeakouluopiskelijoita turvaamaan etunsa ja oikeutensa jo opiskeluaikana – oli sitten kyse työstä opintojen ohessa, työharjoittelusta, työnhausta, työsopimuksesta tai palkkauksesta. Saat myös urasuunnitteluapua ja asiantuntevaa neuvontaa hakiessasi ensimmäistä kesätyö- tai harjoittelupaikkaasi.

Lisäksi IOL ylläpitää ja kehittää insinööriopiskelijaperinteitä ja -kulttuuria. Insinööriopiskelijoita yhdistävät tapahtumat ja tempaukset, joihin kerääntyy opiskelijoita ympäri Suomen, ovat yksi osa tätä työtä. Liittymällä IOL:on toimit omalta osaltasi näiden perinteiden jatkajana.