Jäsenyys

Voit liittyä jäseneksi tästä.

Ammattiliitto on jäsentensä etujen ajaja ja valvoja

Ammattiliitto mm. neuvottelee työnantajaliiton kanssa lakeja täydentävät työehtosopimukset, joissa määritellään työntekijöiden työsuhteiden vähimmäisehdot. Ilman ammattiliittojen tekemää työtä monet oikeudet ja edut – kuten viisipäiväinen työviikko, palkankorotukset, ylityökorvaukset, viiden viikon vuosiloma, isyysloma ja irtisanomissuoja – olisivat vain haaveita.

Ammattiliiton voima on sen jäsenissä. Mitä enemmän ammattiliitolla on jäseniä, sitä enemmän sillä on voimaa neuvotella työnantajapuolen kanssa esimerkiksi työehtosopimuksista ja vuosittaisista palkkojen sopimuskorotuksista.

Ammattiliiton jäsenenä etujasi ajetaan ja valvotaan myös yksilöllisesti. Liiton lakimiehet ovat apunasi ja valmiina taistelemaan puolestasi mahdollisissa ongelmatilanteissa työnantajan kanssa.

IOL:n jäseniksi voivat liittyä kaikki suomenkielisissä ammattikorkeakouluissa tekniikan alaa opiskelevat. Jokaisessa ammattikorkeakoulussa on IOL:n paikallisyhdistys, jonka jäsen sinusta myös tulee liittyessäsi IOL:oon.

Opiskelijajäsenenä pääset mm. osallistumaan IOL:n järjestämiin erilaisiin infotilaisuuksiin ja kursseille, joissa kerrotaan työelämän pelisäännöistä ja sopimusasioista. Opiskelijoiden työsopimusasiat voivat usein olla varsin monimutkaisia, ja niistä kannattaa ottaa selvää jo opintojen alkuvaiheessa. IOL:n jäsenille kurssit ovat maksuttomia matkoineen, ruokineen ja majoituksineen.

Opiskelijajäsenenä saat samat edut kuin valmistuneetkin insinöörit. IOL:n kautta olet myös Uusi Insinööriliitto IL:n ja Akavan (korkeasti koulutettujen keskusjärjestö) jäsen. Saat siis lisäksi kaikki IL:n ja Akavan jäsenedut ja -palvelut. Näitä ovat mm. työoikeudellinen neuvonta, lakimiespalvelut, palkkaneuvonta, kattava vakuutusturva sekä lukuisat muut jäsenedut ja -alennukset. IOL:n jäsenmaksu on vain 30 € koko opiskeluajalta (enintään 5 vuotta). Katso tästä, mitä kaikkea sillä saat! Sinun kannattaa liittyä IOL:n jäseneksi heti insinööriopintojesi alkumetreillä! Liity jäseneksi tästä.